Integritetspolicy

1. Inledning
Individens personliga integritet och säkerheten för dennes personuppgifter är viktiga för Total Resurs som ansvarar för att se till att alla personuppgifter behandlas på ett korrekt sätt och i enlighet med tillämplig dataskyddslagstiftning. Denna integritetspolicy ("Integritetspolicyn") beskriver Total Resurs behandling av personuppgifter. Vi ber dig därför att noggrant läsa igenom Integritetspolicyn innan du delar med dig av personuppgifter till oss.

2. Integritetspolicys tillämpningsområden
2.1 För vem gäller policyn
Denna Integritetspolicy är tillämplig på individer som är kandidater, anställda, kunder, leverantörer och andra intressenter. Olika kapitel kommer att vara relevanta för dig beroende på din relation till Total Resurs.

2.2 För vad gäller policyn
Denna Integritetspolicy reglerar hur Total Resurs samlar in och behandlar personuppgifter för vårt tjänsteutbud som är uthyrning, rekrytering, konsulting och annan därmed förenlig verksamhet ("Tjänsten"). Policyn reglerar även hanteringen av personuppgifter för individer hos de parter som Total Resurs har en affärsrelation till så som leverantörer och kunder.

2.3 När gäller inte policyn
Ibland annonseras tjänster från Total Resurs på utomstående webbplatser som inte ägs eller administreras av Total Resurs. Total Resurs har inte granskat dessa webbplatser eller övriga webbplatser som innehåller länkar till Total Resurs webbsida. Denna Integritetspolicy är inte tillämplig på behandling av personuppgifter som sker på sådana webbplatser och Total Resurs är inte ansvarigt för personuppgiftsbehandling på webbplatser som inte är en del av Total Resurs webbplats. Total Resurs Integritetspolicy är inte heller tillämplig på behandling som utförs av testföretag.

3. Behandling av personuppgifter
Total Resurs hantering av personuppgifter beskrivs nedan baserat på din relation till Total Resurs.

3.1.1 Ändamålen med behandling av personuppgifter
Personuppgifter behandlas endast för de ändamål och syften som beskrivs i denna Integritetspolicy. Om du väljer att inte förse oss med vissa personuppgifter kan det påverka Tjänsten. Total Resurs behandlar endast personuppgifter i den utsträckning sådan behandling är nödvändig för Tjänsten eller för sådana andra ändamål som framgår nedan. Det gäller även känsliga personuppgifter.

Total Resurs behandlar arbetssökandes och anställdas personuppgifter för att kunna:
(a) tillhandahålla Tjänsten till Total Resurs kunder och erbjuda dig möjlighet att vara en del av Tjänsten;
(b) administrera vår relation till dig;
(c) hantera eventuella ärenden om påstådd diskriminering, hantera tvister och reklamationsärenden mot dig eller Total Resurs kunder och leverantörer; och företa interna demografiska studier och optimera Total Resurs verksamhet.

3.1.2 Personuppgifter
Genom att ta del av denna Integritetspolicy samtycker du till att Total Resurs behandlar dina personuppgifter i enlighet med denna Integritetspolicy. Om du inte vill att vi hanterar dina personuppgifter eller samtycker till sådan behandling ska du inte förse oss med personuppgifter.
Nedan finner du information om vilka slags personuppgifter Total Resurs behandlar och hur Total Resurs kan komma att få/inhämta dessa uppgifter.

3.1.2.1 Kandidat
De personuppgifter Total Resurs behandlar om dig som kandidat utgår från de uppgifter du själv lämnar till Total Resurs via Total Resurs webb eller genom kontakt med Total Resurs personal för Total Resurs tillhandahållande av Tjänsten. Total Resurs kommer inte att behandla dina personuppgifter utan att du först lämnat ditt godkännande genom att acceptera Total Resurs Integritetspolicy.
De personuppgifter vi kan komma att behandla om dig utgörs bland annat av namn, adress, e-postadress, personnummer, betyg, intyg, utbildningar och arbetslivserfarenheter, fotografi, resultat från tester, uppgift från bakgrundskontroll, resultat från drogtester, uppgift från referensperson (såsom omdömen och hälsa, t.ex. anmärkningar kring sjukfrånvaro) samt uppgift som är nödvändiga för uppföljning av Tjänsten m.m.För det fall du ställer upp på att bli fotograferad eller att du utan uppmaning från Total Resurs lämnar fotografi på dig själv samtycker du till att Total Resurs behandlar sådant fotografi.
Det kan hända att du i samband med utförande av tester, på begäran av oss, kan komma att behöva godkänna ytterligare villkor för behandling av dina personuppgifter.
Med anledning av att vissa av Total Resurs kunder ställer höga säkerhetskrav på individer kan Total Resurs i vissa fall behöva utföra bakgrundskontroll, kreditkontroll, hälsokontroll och/eller drogtest på dig. Sådana kontroller kan komma att innehålla känsliga personuppgifter om dig och du kommer att lämna ett särskilt samtycke innan en bakgrundskontroll, kreditkontroll, hälsokontroll eller ett drogtest utförs/ska utföras.
Som en del i en bakgrundskontroll kan Total Resurs be dig att inkomma med ett utdrag ur belastningsregistret. Det är du själv som beställer ett sådant utdrag hos relevant myndighet. Det är alltid du själv som avgör om du vill beställa ett belastningsregisterutdrag. Väljer du att avstå kan det påverka dina möjligheter att bli aktuell för Tjänsten. Utdraget kommer att öppnas av dig tillsammans med Total Resurs och/ Total Resurs kund. Informationen i ett belastningsregisterutdrag hanteras med yttersta konfidentialitet och kommer aldrig att behandlas av Total Resurs. Total Resurs kan emellertid komma att muntligen stämma av resultatet med Total Resurs kund i syfte att kunna tillhandahålla Tjänsten.
Det kan även i vissa situationer vara nödvändigt för Total Resurs att inhämta ditt godkännande för att begära in kreditupplysning via externt kreditupplysningsföretag.
Total Resurs kan även be dig att lämna ytterligare personuppgifter men i sådana fall kommer du att särskilt godkänna detta. Även sådana personuppgifter som lämnas/behandlas genom särskilt godkännande kommer att omfattas av denna Integritetspolicy.

3.1.2.2 Anställda
De personuppgifter vi kommer att behandla om dig består av, utöver de uppgifter som angivits under punkt 3.1.2.1 (Kandidat), bland annat löne- och kontouppgifter.
Total Resurs kan även behöva behandla känsliga personuppgifter om dig, såsom uppgifter om din hälsa. Hälsouppgifter kan till exempel behöva behandlas för att Total Resurs ska kunna uppfylla sina skyldigheter som arbetsgivare.

3.1.3 Sparande av personuppgifter
Hur länge en personuppgift sparas beror på vilken personuppgift det rör sig om och syftet med dess behandling. De uppgifter du registrerar i din profil eller som Total Resurs registrerar i Total Resurs verksamhetssystem kommer att sparas så länge som ditt konto är aktivt, under pågående avtalsrelation och därefter, i vissa fall, för en period som följer av lag. Ditt konto räknas som inaktivt om du inte har loggat in på det under en sådan längre period som ger Total Resurs skäl att tro att dina personuppgifter har blivit inaktuella, du inte har ett anställningsförhållande med Total Resurs eller du återkallat ditt samtycke till Total Resurs behandling av dina personuppgifter.
Total Resurs kommer som huvudregel att spara personuppgifter till dess att den lagliga grunden för handligen upphör.

3.2 För dig som är kund eller leverantör

3.2.1 Ändamålen med behandling av personuppgifter

Personuppgifter behandlas endast för de ändamål och syften som beskrivs i denna Integritetspolicy. Om du väljer att inte förse oss med vissa personuppgifter kan det påverka användningen av Tjänsten eller tillhandahållandet av Tjänsten.
Total Resurs behandlar endast personuppgifter i den utsträckning sådan behandling är nödvändig för Tjänsten och för tjänster som leverantörer tillhandahåller åt Total Resurs eller för sådana andra ändamål som framgår nedan. Detta gäller även känsliga personuppgifter.

Total Resurs behandlar personuppgifter om kunders och leverantörers anställda för att:
(a) ni ska kunna ta del av Tjänsten eller tillhandahålla andra tjänster till Total Resurs;
(b) administrera vår relation till er;
(c) Total Resurs ska kunna hantera sina skyldigheter gentemot er eller berörd individ, hantera ärenden om påstådd diskriminering, hantera tvister och reklamationsärenden; och möjliggöra framtida affärsrelationer.

3.2.2 Personuppgifter
Genom att ta del av denna Integritetspolicy informerar vi så lämnar ni ert samtycke till att Total Resurs behandlar, i tillämpliga delar, personuppgifter om era anställda och/eller leverantörer i enlighet med denna Integritetspolicy. Ni bekräftar även att ni innan lämnandet av samtycket har fått godkännande för Total Resurs personuppgiftshantering i enlighet med denna Integritetspolicy från samtliga berörda individer.
Total Resurs kan även begära att individen lämnar ytterligare personuppgifter än vad som anges nedan. Även sådana personuppgifter som lämnas/behandlas genom särskilt godkännande kommer att omfattas av denna Integritetspolicy.

3.2.2.1 Kunder

Total Resurs kan komma att behandla kontaktpersoners personuppgifter. Sådana uppgifter utgörs bland annat av namn, adress, e-postadress, befattning, ansvarsområden och andra uppgifter som är nödvändiga för tillhandahållande och uppföljning av Tjänsten samt för att möjliggöra framtida affärsrelationer.

3.2.2.2 Leverantörer
Total Resurs kan komma att behandla kontaktpersoners och andra anställdas personuppgifter. Sådana personuppgifter utgörs bland annat av de uppgifter som angivits under punkt 3.2.2.1 (Kunder) och 3.1.2.1 (Kandidat) och andra uppgifter som är nödvändiga för tillhandahållandet och uppföljningen av Tjänsten, för att säkerställa en bra leverans av tjänster till Total Resurs samt för att möjliggöra framtida affärsrelationer.

3.2.3 Lagring av personuppgifter
Hur länge en personuppgift kommer att sparas beror på vilken personuppgift som det rör sig om och syftet med dess behandling. Total Resurs sparar inte personuppgifter under en längre tid än vad som är nödvändigt med hänsyn till de ändamål för vilka de samlades in, om inte annat föreskrivs i lag.
De uppgifter som du som leverantör registrerar i din/era profil(er) eller som Total Resurs registrerar i Total Resurs affärssystem, efter godkännande från er eller berörd individ, kommer att lagras så länge som respektive konto är aktivt eller under pågående avtalsrelation. Ett konto räknas som inaktivt om ingen har loggat in på det under en sådan längre period som ger Total Resurs skäl att tro att personuppgifterna har blivit inaktuella eller att samtycke till behandlingen återkallats.

3.3 Personuppgifter för marknadsföringsändamål
Det samtycke som lämnats täcker även att den information som du förser Total Resurs med kan, av Total Resurs samt bolag i Total Resurs, användas för marknadsföring och marknadsundersökningar för att på så vis förse kandidater, anställda, kunder och leverantörer med en bättre upplevelse och förbättra och optimera kvaliteten på Tjänsten (till exempel, genom att visa innehåll som kan vara av intresse för dig och leverera mer relevant information till dig).
I det fall du inte längre önskar motta marknadsföring kan du kontakta oss och ange att du inte önskar bli kontaktad i marknadsföringssyfte.

3.4 Användande av Total Resurs webbplats och cookies

För en närmare beskrivning av den personuppgiftsbehandling som sker när du använder Total Resurs webbplats, och Total Resurs användning av cookies, se Total Resurs riktlinjer för cookies.

4. Skyddet för personuppgifter
Total Resurs har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda personuppgifter mot förlust, missbruk, obehörig åtkomst, avslöjande, ändring och förstörelse. För att säkerställa att personuppgifter behandlas på ett säkert och konfidentiellt sätt använder vi oss av datanätverk som är intrångsskyddade med bland annat brandväggar och lösenordsskydd enligt branschstandard. För att säkerställa integriteten för de personuppgifter som du lämnar via Internet kan vi komma att använda krypteringsteknik när vi överför sådana personuppgifter över Internet till våra servrar. Total Resurs anställda och leverantörer är bundna av sekretessavtal och är skyldiga att följa Total Resurs regler för informations- och IT-säkerhet, denna Integritetspolicy och andra interna föreskrifter som ytterligare reglerar behandlingen av personuppgifter.

5. Delning av personuppgifter mellan bolag i koncernen

Total Resurs delar som huvudregel personuppgifter som härrör från kandidat, anställd, kunds och leverantörs anställda med samtliga bolag inom koncernen i syfte att kunna tillhandahålla Tjänsterna. Delning är nödvändig för att snabbt och effektivt kunna erbjuda kandidater och anställda relevanta och spännande uppdrag och erbjuda den bästa kompetensen för Total Resurs kunder och öppna för nya affärsrelationer. Delning av personuppgifter gäller inte deltagare i omställningstjänsten.
Känsliga personuppgifter delas som huvudregel inte mellan bolagen i koncernen. Innan en delning av känsliga personuppgifter sker gör Total Resurs alltid en bedömning om huruvida en sådan delning är nödvändig för syftet som de känsliga personuppgifterna samlats in för samt om det behövs ytterligare samtycke till delningen eller om det finns lagstöd för att dela personuppgifterna.
En förutsättning för delning av personuppgifter mellan bolag i koncernen är att den företas i enlighet med denna Integritetspolicy och relevant personuppgiftslagstiftning.

6. Delning av personuppgifter utanför bolag i Total Resurs

Total Resurs kommer inte sälja, lämna ut eller sprida personuppgifter till tredje part, med undantag för vad som anges i denna Integritetspolicy. Inom ramen för Tjänsten kan personuppgifter lämnas vidare till en Total Resurs kund, leverantörer, underleverantörer, och samarbetspartners om det är nödvändigt för utförandet och tillhandahållandet av Tjänsten. Total Resurs kan även lämna ut dina personuppgifter till annan tredje part, såsom Total Resurs leverantörer för vår verksamhet, till exempel för löneadministration, teknisk support, drift av IT-system, externa testföretag eller leverantörer som hanterar jobbsökningar för vår räkning. Parter som Total Resurs kan komma att lämna ut personuppgifter till kan befinna sig utanför det Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet, EES, vilket innebär att personuppgifter kan komma att överföras till länder utanför EES. Om Total Resurs lämnar ut personuppgifter till Total Resurs leverantörer utanför EES kommer vi vidta åtgärder för att se till att personuppgifterna fortsätter vara skyddade och även vidta de åtgärder som krävs för att på lagligt sätt överföra personuppgifter till länder utanför EES.
Vidare kan vi lämna ut personuppgifter om vi är skyldiga till det enligt gällande lag, domstolsbeslut eller om sådant utlämnande annars är nödvändigt för att medverka till en rättslig utredning. För det fall Total Resurs omfattas av en omorganisation, sammanslagning eller försäljning kan vi överföra personuppgifter till den relevanta tredje parten, förutsatt att den tredje parten åtar sig att behandla personuppgifterna i enlighet med denna Integritetspolicy.

7. Personuppgiftsansvarig
Total Resurs, org nr 556089-6572
Gustav III:s Boulevard 46, 169 73 Solna är personuppgiftsansvariga för den behandling som sker avseende dina personuppgifter och ansvarar för att sådan behandling sker i enlighet med tillämplig lagstiftning. dpo@totalresurs.se

9. Dina rättigheter
Du som individ har rätt att kostnadsfritt, en gång per kalenderår, efter skriftligt undertecknad ansökan ställd till Total Resurs på adressen ovan (under "Personuppgiftsansvarig") få besked om vilka personuppgifter som Total Resurs behandlar om dig samt information om omfattningen och syftet med sådan behandling. Du som individ har även rätt att när som helst begära att vi blockerar, utplånar eller rättar dina personuppgifter. Du har alltid rätt att återkalla ett lämnat samtycke och meddela att du motsätter dig fortsatt behandling av dina personuppgifter.

10. Ändringar i denna integritetspolicy
Total Resurs förbehåller sig rätten att revidera denna Integritetspolicy från tid till annan. Datumet för den senaste ändringen anges i slutet av Integritetspolicyn. Om vi gör några ändringar i Integritetspolicyn kommer vi att publicera dessa ändringar på webb platsen. Du rekommenderas därför att läsa denna Integritetspolicy regelbundet för att uppmärksamma eventuella ändringar. Om vi ändrar Integritetspolicyn på ett sätt som väsentligt skiljer sig från vad som angavs när ditt samtycke samlades in, kommer vi att underrätta dig om dessa förändringar och vid behov be dig om att på nytt samtycka till Total Resurs personuppgiftsbehandling.

11. Kontakta oss
Om du har några frågor gällande denna Integritetspolicy eller vår användning av dina personuppgifter, vänligen kontakta oss på dpo@totalresurs.se

Nyhet

Sommaren är på ingång!

22 jun 2021

Och vad passar då inte bättre än att tipsa om lite sommarläsning?

Flera av oss på kontoret föredrar att sätta oss i solstolen med en pocket för att varva ner under ledigheten. Är du likadan?

Men självklart vill vi gärna läsa om det som intresserar oss mest, nämligen IT, data och tech. Vi jobbar ju inte med det vi gör bara för att . Vi är tekniknördar och vi älskar det!

Här är några av våra bästa boktips om IT – perfekt inför sommar och semester.

Enkla att läsa, enkla att ta med och enkla att ta in. Varsågod att bli inspirerad av några av våra favoriter just nu. (Texterna om böckerna kommer från bokus.com)

1. Skärmhjärnan: hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda
Skriven av Anders Hansen

Vi känner nog alla till den folkliga hjärnforskaren Anders Hansen vid det här laget. Han har ju tidigare släppt en bok om relationen mellan hjärnan och motion, men har alltså även kommit ut med en bok om hjärnan och skärmtittande.

Hur påverkar mobil- och datoranvändning våra kroppar och sinnen? Ämnet är otroligt spännande, och detta är en lättläst bok som skapar många chanser till diskussion.

Så här beskrivs boken:
Den psykiska ohälsan håller på att ta över som det stora hälsohotet i vår tid. Ett högt tempo, konstant stress och en digital livsstil med ständig uppkoppling börjar få konsekvenser för vår hjärna. För hur mycket du än gillar att kolla bildflödet på instagram, nyheterna i mobilen eller filmer på plattan, är din hjärna inte anpassad till det som dagens samhälle för med sig. Den är helt enkelt i osynk med vår tid!

Men det betyder inte att du står maktlös och att det saknas lösningar - med lite mer kunskap om hur hjärnan fungerar kommer du snart att inse att det egentligen handlar om ganska enkla och basala saker. Den mänskliga hjärnan är skapad i en helt annan tid, och kanske borde vi visa den lite mer hänsyn. Så följ med på en spännande resa och få en helt ny bild av det som händer och sker i ditt huvud!

2. Digitant: Din nybörjarguide till den digitala världen
Skriven av Malin Perlheden

Okej, vi ska vara ärliga och erkänna att den här kanske inte passar oss helt och hållet. Som vi skrev är vi ju på riktigt tekniknördar, och den här riktar sig mer till sådana som känner sig osäker i den digitala världen.

Men vi kände ändå att den är så pass viktig att den får vara med på vår tipslista! Alla ska få kunna känna sig inkluderade i dagens digitala samhälle. Detta är en perfekt sommarpresent till någon i våra familjer till exempel.

Är det här något för dig? Så här beskrivs boken:
Välkommen in i värmen!

98 % av Sveriges befolkning har i dag tillgång till internet. Samtidigt lever drygt en miljon personer i ett digitalt utanförskap. Det är ett handikapp i dagens uppkopplade samhälle och ger en känsla av osäkerhet, ensamhet och otillräcklighet.

Praktiska saker i livet blir onödigt svåra. Kanske är du redan uppkopplad, men känner dig osäker på hur du ska använda din dator, platta eller telefon på bästa sätt?

Med hjälp av den här enkla handboken bjuder vi in dig till den stora gemenskapen på nätet. Enkla råd och steg-för-steg-instruktioner gör att du kan våga dig ut i den digitala världen och upptäcka nya som gamla vänner i sociala medier, våga handla på nätet, göra bankärenden, sköta dina vårdkontakter och våga testa nya saker. Digitant är helt enkelt din guide till den digitala världen.

I tio kapitel visar vi dig steg för steg hur du blir uppkopplad på ett lätt och säkert sätt. Vi följer med dig hela vägen, från det att du skaffar och väljer en enhet att surfa på till hur du använder den. Dator, platta eller telefon vi hjälper dig att välja rätt utifrån dina behov. Vi lär dig om säkerhet, källkritik och hur du undviker att bli lurad. Du får hjälp att knyta kontakter på sociala medier och upptäcka hur roligt det är att nätverka, hitta grupper som passar dina intressen och få ny kontakt med barn, barnbarn, gamla och nya vänner. Varje kapitel innehåller också övningar så att du kan träna och känna dig säker på vad och hur du ska göra.

3. Deep Work: hur du finner fokus och djupjobbar i en distraherande värld - strategier för kontroll, mindre stress och digital minimalism
Skriven av Cal Newport

Även vi som är vana vid att arbeta i dagens digitala klimat – och älskar det – behöver öva på att inte tappa koncentrationen i vårt arbete och distraheras av vår ständigt pockande digitala omvärld.

Cal Newport är professor i datavetenskap på Georgetown University och skriver väldigt tydligt och intresseväckande om att hitta fokus och vara produktiv i ett digitalt samhälle.

Så här beskrivs boken:
En av de viktigaste förmågorna är på väg att försvinna. Men här är lösningen.

Djupjobb innebär att arbeta med mentalt krävande uppgifter utan att tappa koncentrationen. Många människor i dag har helt förlorat sin tillgång till detta fokuserade tillstånd kunskapsarbetare och andra kreativa personer ägnar i stället dagarna åt att sitta i öppna kontorslandskap och huka under korselden av mejl och notiser från sociala medier utan att ens förstå att man kan jobba på ett vettigare sätt.

Cal Newport visar hur du kan bli bättre på ditt jobb, hur du hinner med mer arbete på kortare tid och hur tillfredsställande det är att behärska någonting fullt ut.

Konsten att djupjobba är en superkraft i vår alltmer konkurrensutsatta ekonomi. Deep work : Hur du finner fokus och djupjobbar i en distraherande värld är en blandning av kulturkritik och enkla praktiska råd för den som söker vägledning i en fragmentiserad och distraherande värld. Här ges verktygen för att återigen kunna gå på djupet och en grundkurs i den produktiva digitala minimalism som Newport blivit den mest kände förespråkaren för.

4. Skärmsmart: 9 hjärnregler för prestation och välmående i en digitaliserad vardag
Skriven av Mattias Ribbing

Ännu en bok om hur skärmanvändning påverkar oss människor. Men det är ju så intressant – eller hur?

Mattias Ribbing skriver om hur vi kan använda oss av dagens digitala teknik och lära oss av den. Kanske kan digitaliseringen till och med utveckla oss som människor?

Passa på att läsa. Du kommer inte bli besviken!

Så här beskrivs boken:
I en stressad vardag kan allt mer tyckas kretsa kring att kolla mobilen, svara på mail och vara tillgängliga för allt och alla. Blir vi dummare av vårt skärmanvändande eller utvecklar det nya förmågor hos oss?

Vi behöver strategier för sådant vi inte har haft strategier för tidigare. Trots tvetydiga röster i digitaliseringsdebatten har vi idag god kunskap om vad vår hjärna behöver för att vi ska må bra. Mattias Ribbing tar vid där både larmrapporter och digitaliseringshetsande slutar. Här guidas du genom spännande forskning och innovativa sätt att ta sig an vardagsproblemen. Det handlar om att uppnå verkliga resultat och förändringar där det behövs. Vi ska inte sluta använda nyteknik, utan tvärtom lära oss få ut mer av den.

5. Superintelligens: vägar, faror, strategier
Skriven av Nick Bostrom

Dags för en djupdykning ner i AI-träsket!

Alltså Artificiell intelligens. Det är ju så otroligt spännande ämne, som det råder många delade uppfattningar om.

Bostrom är en av världens främsta AI-forskare verksam vid universitet i Oxford, och i denna bok diskuterar han den snabba utvecklingen av artificiell intelligens och hur det kan påverka vår framtid.

Så här beskrivs boken:
Vad händer om vi en dag utvecklar maskiner med en intelligens överlägsen vår egen?

Människor har idag en dominant position på vår planet, inte för att vi är starkare än alla andra levande varelser, utan för att vi är smartare. Men med utvecklingen av artificiell intelligens står vår särställning - och i förlängningen hela den mänskliga civilisationen - på spel.

Kan artificiella intelligenser komma att bli lika dominerande som människor är idag? Och om sådana superintelligenser sedan börjar utveckla sig själva, riskerar vi inte då att förlora kontrollen över utvecklingen? Det är viktigare än någonsin att diskutera utvecklingen av AI och vilka möjligheter och risker vi står inför.
 

I denna fascinerande bok presenterar Nick Bostrom en framtid där maskiner tänker själva. Bostrom utforskar hur långt bort en sådan framtid verkar vara och diskuterar de existentiella utmaningar mänskligheten då kan komma att ställas inför. 

6. Att bli Steve Jobs
Skriven av Brent Schendler och Rich Tetzeli

En riktigt gammal klassiker får man nästan säga. Detta är ingen nyutkommen bok, men vi tycker den är så pass intressant att den ändå får platsa på vår tipslista.

Boken är en biografi om Apples grundare Steve Jobs och vägen till hans framgång. Den brukar kallas den enda boken om Steve Jobs som rekommenderas av de som kände honom bäst, vilket hintar om att det finns mycket sanningsenlig information i den.

Är du nyfiken på att veta mer?

Så här beskrivs boken:
Att bli Steve Jobs är en djuplodande och nyanserad biografi som ifrågasätter den etablerade bilden av Steve Jobs som lika delar geni och skitstövel, som en självisk och temperamentsfull ledargestalt, hänsynslös mot både medarbetare och vänner.

Utifrån intervjuer med Steve Jobs inre krets - familj, vänner och konkurrenter - har journalistveteranerna Brent Schlender & Rick Tetzeli (den förstnämnde även personlig vän till Jobs) tecknat ett betydligt mer mångfacetterat och intimt porträtt av Jobs än tidigare biografier. Med avstamp i hans första tid som grundare och VD för NeXT och köpet av Pixar 1986 framträder en person som genomgår en långsam men dramatisk utveckling, kantad av misstag, omskakande insikter och misslyckanden.


Här besvaras inte minst den mest brännande frågan om Apple-VD:ns liv och karriär: Hur kunde en ung man som var så nyckfull och arrogant att han blev utslängd från företaget han var med och grundade komma tillbaka och bli en av vår tids mest visionära företagsledare - och därmed förändra miljarder människors vardagsliv?

Det var några av våra lättlästa boktips inför sommarläsningen. Hoppas det är någon bok från listan som kan falla dig i smaken!

Vi hoppas du får en trevlig sommar!

Hur kan vi hjälpa dig med dina framgångar? Klicka här
Vad kul att du vill prata med oss. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.
Jag godkänner att Total Resurs sparar mina kontaktuppgifter, läs mer här.
Hittar du inte ditt drömjobb? Skicka in en spontanansökan här.
Jag godkänner att Total Resurs sparar mina kontaktuppgifter, läs mer här.
Ladda upp cv