Integritetspolicy

1. Inledning
Individens personliga integritet och säkerheten för dennes personuppgifter är viktiga för Total Resurs som ansvarar för att se till att alla personuppgifter behandlas på ett korrekt sätt och i enlighet med tillämplig dataskyddslagstiftning. Denna integritetspolicy ("Integritetspolicyn") beskriver Total Resurs behandling av personuppgifter. Vi ber dig därför att noggrant läsa igenom Integritetspolicyn innan du delar med dig av personuppgifter till oss.

2. Integritetspolicys tillämpningsområden
2.1 För vem gäller policyn
Denna Integritetspolicy är tillämplig på individer som är kandidater, anställda, kunder, leverantörer och andra intressenter. Olika kapitel kommer att vara relevanta för dig beroende på din relation till Total Resurs.

2.2 För vad gäller policyn
Denna Integritetspolicy reglerar hur Total Resurs samlar in och behandlar personuppgifter för vårt tjänsteutbud som är uthyrning, rekrytering, konsulting och annan därmed förenlig verksamhet ("Tjänsten"). Policyn reglerar även hanteringen av personuppgifter för individer hos de parter som Total Resurs har en affärsrelation till så som leverantörer och kunder.

2.3 När gäller inte policyn
Ibland annonseras tjänster från Total Resurs på utomstående webbplatser som inte ägs eller administreras av Total Resurs. Total Resurs har inte granskat dessa webbplatser eller övriga webbplatser som innehåller länkar till Total Resurs webbsida. Denna Integritetspolicy är inte tillämplig på behandling av personuppgifter som sker på sådana webbplatser och Total Resurs är inte ansvarigt för personuppgiftsbehandling på webbplatser som inte är en del av Total Resurs webbplats. Total Resurs Integritetspolicy är inte heller tillämplig på behandling som utförs av testföretag.

3. Behandling av personuppgifter
Total Resurs hantering av personuppgifter beskrivs nedan baserat på din relation till Total Resurs.

3.1.1 Ändamålen med behandling av personuppgifter
Personuppgifter behandlas endast för de ändamål och syften som beskrivs i denna Integritetspolicy. Om du väljer att inte förse oss med vissa personuppgifter kan det påverka Tjänsten. Total Resurs behandlar endast personuppgifter i den utsträckning sådan behandling är nödvändig för Tjänsten eller för sådana andra ändamål som framgår nedan. Det gäller även känsliga personuppgifter.

Total Resurs behandlar arbetssökandes och anställdas personuppgifter för att kunna:
(a) tillhandahålla Tjänsten till Total Resurs kunder och erbjuda dig möjlighet att vara en del av Tjänsten;
(b) administrera vår relation till dig;
(c) hantera eventuella ärenden om påstådd diskriminering, hantera tvister och reklamationsärenden mot dig eller Total Resurs kunder och leverantörer; och företa interna demografiska studier och optimera Total Resurs verksamhet.

3.1.2 Personuppgifter
Genom att ta del av denna Integritetspolicy samtycker du till att Total Resurs behandlar dina personuppgifter i enlighet med denna Integritetspolicy. Om du inte vill att vi hanterar dina personuppgifter eller samtycker till sådan behandling ska du inte förse oss med personuppgifter.
Nedan finner du information om vilka slags personuppgifter Total Resurs behandlar och hur Total Resurs kan komma att få/inhämta dessa uppgifter.

3.1.2.1 Kandidat
De personuppgifter Total Resurs behandlar om dig som kandidat utgår från de uppgifter du själv lämnar till Total Resurs via Total Resurs webb eller genom kontakt med Total Resurs personal för Total Resurs tillhandahållande av Tjänsten. Total Resurs kommer inte att behandla dina personuppgifter utan att du först lämnat ditt godkännande genom att acceptera Total Resurs Integritetspolicy.
De personuppgifter vi kan komma att behandla om dig utgörs bland annat av namn, adress, e-postadress, personnummer, betyg, intyg, utbildningar och arbetslivserfarenheter, fotografi, resultat från tester, uppgift från bakgrundskontroll, resultat från drogtester, uppgift från referensperson (såsom omdömen och hälsa, t.ex. anmärkningar kring sjukfrånvaro) samt uppgift som är nödvändiga för uppföljning av Tjänsten m.m.För det fall du ställer upp på att bli fotograferad eller att du utan uppmaning från Total Resurs lämnar fotografi på dig själv samtycker du till att Total Resurs behandlar sådant fotografi.
Det kan hända att du i samband med utförande av tester, på begäran av oss, kan komma att behöva godkänna ytterligare villkor för behandling av dina personuppgifter.
Med anledning av att vissa av Total Resurs kunder ställer höga säkerhetskrav på individer kan Total Resurs i vissa fall behöva utföra bakgrundskontroll, kreditkontroll, hälsokontroll och/eller drogtest på dig. Sådana kontroller kan komma att innehålla känsliga personuppgifter om dig och du kommer att lämna ett särskilt samtycke innan en bakgrundskontroll, kreditkontroll, hälsokontroll eller ett drogtest utförs/ska utföras.
Som en del i en bakgrundskontroll kan Total Resurs be dig att inkomma med ett utdrag ur belastningsregistret. Det är du själv som beställer ett sådant utdrag hos relevant myndighet. Det är alltid du själv som avgör om du vill beställa ett belastningsregisterutdrag. Väljer du att avstå kan det påverka dina möjligheter att bli aktuell för Tjänsten. Utdraget kommer att öppnas av dig tillsammans med Total Resurs och/ Total Resurs kund. Informationen i ett belastningsregisterutdrag hanteras med yttersta konfidentialitet och kommer aldrig att behandlas av Total Resurs. Total Resurs kan emellertid komma att muntligen stämma av resultatet med Total Resurs kund i syfte att kunna tillhandahålla Tjänsten.
Det kan även i vissa situationer vara nödvändigt för Total Resurs att inhämta ditt godkännande för att begära in kreditupplysning via externt kreditupplysningsföretag.
Total Resurs kan även be dig att lämna ytterligare personuppgifter men i sådana fall kommer du att särskilt godkänna detta. Även sådana personuppgifter som lämnas/behandlas genom särskilt godkännande kommer att omfattas av denna Integritetspolicy.

3.1.2.2 Anställda
De personuppgifter vi kommer att behandla om dig består av, utöver de uppgifter som angivits under punkt 3.1.2.1 (Kandidat), bland annat löne- och kontouppgifter.
Total Resurs kan även behöva behandla känsliga personuppgifter om dig, såsom uppgifter om din hälsa. Hälsouppgifter kan till exempel behöva behandlas för att Total Resurs ska kunna uppfylla sina skyldigheter som arbetsgivare.

3.1.3 Sparande av personuppgifter
Hur länge en personuppgift sparas beror på vilken personuppgift det rör sig om och syftet med dess behandling. De uppgifter du registrerar i din profil eller som Total Resurs registrerar i Total Resurs verksamhetssystem kommer att sparas så länge som ditt konto är aktivt, under pågående avtalsrelation och därefter, i vissa fall, för en period som följer av lag. Ditt konto räknas som inaktivt om du inte har loggat in på det under en sådan längre period som ger Total Resurs skäl att tro att dina personuppgifter har blivit inaktuella, du inte har ett anställningsförhållande med Total Resurs eller du återkallat ditt samtycke till Total Resurs behandling av dina personuppgifter.
Total Resurs kommer som huvudregel att spara personuppgifter till dess att den lagliga grunden för handligen upphör.

3.2 För dig som är kund eller leverantör

3.2.1 Ändamålen med behandling av personuppgifter

Personuppgifter behandlas endast för de ändamål och syften som beskrivs i denna Integritetspolicy. Om du väljer att inte förse oss med vissa personuppgifter kan det påverka användningen av Tjänsten eller tillhandahållandet av Tjänsten.
Total Resurs behandlar endast personuppgifter i den utsträckning sådan behandling är nödvändig för Tjänsten och för tjänster som leverantörer tillhandahåller åt Total Resurs eller för sådana andra ändamål som framgår nedan. Detta gäller även känsliga personuppgifter.

Total Resurs behandlar personuppgifter om kunders och leverantörers anställda för att:
(a) ni ska kunna ta del av Tjänsten eller tillhandahålla andra tjänster till Total Resurs;
(b) administrera vår relation till er;
(c) Total Resurs ska kunna hantera sina skyldigheter gentemot er eller berörd individ, hantera ärenden om påstådd diskriminering, hantera tvister och reklamationsärenden; och möjliggöra framtida affärsrelationer.

3.2.2 Personuppgifter
Genom att ta del av denna Integritetspolicy informerar vi så lämnar ni ert samtycke till att Total Resurs behandlar, i tillämpliga delar, personuppgifter om era anställda och/eller leverantörer i enlighet med denna Integritetspolicy. Ni bekräftar även att ni innan lämnandet av samtycket har fått godkännande för Total Resurs personuppgiftshantering i enlighet med denna Integritetspolicy från samtliga berörda individer.
Total Resurs kan även begära att individen lämnar ytterligare personuppgifter än vad som anges nedan. Även sådana personuppgifter som lämnas/behandlas genom särskilt godkännande kommer att omfattas av denna Integritetspolicy.

3.2.2.1 Kunder

Total Resurs kan komma att behandla kontaktpersoners personuppgifter. Sådana uppgifter utgörs bland annat av namn, adress, e-postadress, befattning, ansvarsområden och andra uppgifter som är nödvändiga för tillhandahållande och uppföljning av Tjänsten samt för att möjliggöra framtida affärsrelationer.

3.2.2.2 Leverantörer
Total Resurs kan komma att behandla kontaktpersoners och andra anställdas personuppgifter. Sådana personuppgifter utgörs bland annat av de uppgifter som angivits under punkt 3.2.2.1 (Kunder) och 3.1.2.1 (Kandidat) och andra uppgifter som är nödvändiga för tillhandahållandet och uppföljningen av Tjänsten, för att säkerställa en bra leverans av tjänster till Total Resurs samt för att möjliggöra framtida affärsrelationer.

3.2.3 Lagring av personuppgifter
Hur länge en personuppgift kommer att sparas beror på vilken personuppgift som det rör sig om och syftet med dess behandling. Total Resurs sparar inte personuppgifter under en längre tid än vad som är nödvändigt med hänsyn till de ändamål för vilka de samlades in, om inte annat föreskrivs i lag.
De uppgifter som du som leverantör registrerar i din/era profil(er) eller som Total Resurs registrerar i Total Resurs affärssystem, efter godkännande från er eller berörd individ, kommer att lagras så länge som respektive konto är aktivt eller under pågående avtalsrelation. Ett konto räknas som inaktivt om ingen har loggat in på det under en sådan längre period som ger Total Resurs skäl att tro att personuppgifterna har blivit inaktuella eller att samtycke till behandlingen återkallats.

3.3 Personuppgifter för marknadsföringsändamål
Det samtycke som lämnats täcker även att den information som du förser Total Resurs med kan, av Total Resurs samt bolag i Total Resurs, användas för marknadsföring och marknadsundersökningar för att på så vis förse kandidater, anställda, kunder och leverantörer med en bättre upplevelse och förbättra och optimera kvaliteten på Tjänsten (till exempel, genom att visa innehåll som kan vara av intresse för dig och leverera mer relevant information till dig).
I det fall du inte längre önskar motta marknadsföring kan du kontakta oss och ange att du inte önskar bli kontaktad i marknadsföringssyfte.

3.4 Användande av Total Resurs webbplats och cookies

För en närmare beskrivning av den personuppgiftsbehandling som sker när du använder Total Resurs webbplats, och Total Resurs användning av cookies, se Total Resurs riktlinjer för cookies.

4. Skyddet för personuppgifter
Total Resurs har vidtagit lämpliga tekniska och organisatoriska åtgärder för att skydda personuppgifter mot förlust, missbruk, obehörig åtkomst, avslöjande, ändring och förstörelse. För att säkerställa att personuppgifter behandlas på ett säkert och konfidentiellt sätt använder vi oss av datanätverk som är intrångsskyddade med bland annat brandväggar och lösenordsskydd enligt branschstandard. För att säkerställa integriteten för de personuppgifter som du lämnar via Internet kan vi komma att använda krypteringsteknik när vi överför sådana personuppgifter över Internet till våra servrar. Total Resurs anställda och leverantörer är bundna av sekretessavtal och är skyldiga att följa Total Resurs regler för informations- och IT-säkerhet, denna Integritetspolicy och andra interna föreskrifter som ytterligare reglerar behandlingen av personuppgifter.

5. Delning av personuppgifter mellan bolag i koncernen

Total Resurs delar som huvudregel personuppgifter som härrör från kandidat, anställd, kunds och leverantörs anställda med samtliga bolag inom koncernen i syfte att kunna tillhandahålla Tjänsterna. Delning är nödvändig för att snabbt och effektivt kunna erbjuda kandidater och anställda relevanta och spännande uppdrag och erbjuda den bästa kompetensen för Total Resurs kunder och öppna för nya affärsrelationer. Delning av personuppgifter gäller inte deltagare i omställningstjänsten.
Känsliga personuppgifter delas som huvudregel inte mellan bolagen i koncernen. Innan en delning av känsliga personuppgifter sker gör Total Resurs alltid en bedömning om huruvida en sådan delning är nödvändig för syftet som de känsliga personuppgifterna samlats in för samt om det behövs ytterligare samtycke till delningen eller om det finns lagstöd för att dela personuppgifterna.
En förutsättning för delning av personuppgifter mellan bolag i koncernen är att den företas i enlighet med denna Integritetspolicy och relevant personuppgiftslagstiftning.

6. Delning av personuppgifter utanför bolag i Total Resurs

Total Resurs kommer inte sälja, lämna ut eller sprida personuppgifter till tredje part, med undantag för vad som anges i denna Integritetspolicy. Inom ramen för Tjänsten kan personuppgifter lämnas vidare till en Total Resurs kund, leverantörer, underleverantörer, och samarbetspartners om det är nödvändigt för utförandet och tillhandahållandet av Tjänsten. Total Resurs kan även lämna ut dina personuppgifter till annan tredje part, såsom Total Resurs leverantörer för vår verksamhet, till exempel för löneadministration, teknisk support, drift av IT-system, externa testföretag eller leverantörer som hanterar jobbsökningar för vår räkning. Parter som Total Resurs kan komma att lämna ut personuppgifter till kan befinna sig utanför det Europeiska Ekonomiska Samarbetsområdet, EES, vilket innebär att personuppgifter kan komma att överföras till länder utanför EES. Om Total Resurs lämnar ut personuppgifter till Total Resurs leverantörer utanför EES kommer vi vidta åtgärder för att se till att personuppgifterna fortsätter vara skyddade och även vidta de åtgärder som krävs för att på lagligt sätt överföra personuppgifter till länder utanför EES.
Vidare kan vi lämna ut personuppgifter om vi är skyldiga till det enligt gällande lag, domstolsbeslut eller om sådant utlämnande annars är nödvändigt för att medverka till en rättslig utredning. För det fall Total Resurs omfattas av en omorganisation, sammanslagning eller försäljning kan vi överföra personuppgifter till den relevanta tredje parten, förutsatt att den tredje parten åtar sig att behandla personuppgifterna i enlighet med denna Integritetspolicy.

7. Personuppgiftsansvarig
Total Resurs, org nr 556089-6572
Gustav III:s Boulevard 46, 169 73 Solna är personuppgiftsansvariga för den behandling som sker avseende dina personuppgifter och ansvarar för att sådan behandling sker i enlighet med tillämplig lagstiftning. dpo@totalresurs.se

9. Dina rättigheter
Du som individ har rätt att kostnadsfritt, en gång per kalenderår, efter skriftligt undertecknad ansökan ställd till Total Resurs på adressen ovan (under "Personuppgiftsansvarig") få besked om vilka personuppgifter som Total Resurs behandlar om dig samt information om omfattningen och syftet med sådan behandling. Du som individ har även rätt att när som helst begära att vi blockerar, utplånar eller rättar dina personuppgifter. Du har alltid rätt att återkalla ett lämnat samtycke och meddela att du motsätter dig fortsatt behandling av dina personuppgifter.

10. Ändringar i denna integritetspolicy
Total Resurs förbehåller sig rätten att revidera denna Integritetspolicy från tid till annan. Datumet för den senaste ändringen anges i slutet av Integritetspolicyn. Om vi gör några ändringar i Integritetspolicyn kommer vi att publicera dessa ändringar på webb platsen. Du rekommenderas därför att läsa denna Integritetspolicy regelbundet för att uppmärksamma eventuella ändringar. Om vi ändrar Integritetspolicyn på ett sätt som väsentligt skiljer sig från vad som angavs när ditt samtycke samlades in, kommer vi att underrätta dig om dessa förändringar och vid behov be dig om att på nytt samtycka till Total Resurs personuppgiftsbehandling.

11. Kontakta oss
Om du har några frågor gällande denna Integritetspolicy eller vår användning av dina personuppgifter, vänligen kontakta oss på dpo@totalresurs.se

Nyhet

6 viktiga kvinnor i teknikhistorien

26 aug 2021

Kan kvinnor verkligen jobba med IT och teknik?

Svaret är SÅKLART ett stort, rungande ja. Men det är dock, och har alltid varit, en mycket mansdominerad bransch. Ibland så pass att många viktiga kvinnor har hamnat i skymundan. Kvinnor med enorm kunskap som har skapat stora, tekniska genombrott som har påverkat vår historia.  

Idag vill vi passa på att lyfta några av dessa innovativa kvinnor. Med betoning på några – för det finns så många att vi inte kan räkna dem. Dessa viktiga kvinnor har inte fått ens i närheten av den uppmärksamhet som de är förtjänta av.  

En hyllning går därför till … 

 

  1. Radia Perlan  

Radia Perlan är en kvinna som brukar kallas ”internets moder”.   

Perlan anses vara en oerhört betydelsefull person inom teknikens värld. Hon har arbetat mycket med ip-routing, och har påverkat hur dagens switchar fungerar – det vill säga enheter som ansluter andra enheter till ett nätverk.  

Perlan är nämligen grundaren till algoritmen STP (Spanning Tree Protocol) som används som en slags bas för drift av nätverksbryggor. Algoritmen skapades innan switchar ens fanns och har därför haft en betydande roll för internets enorma expansion.  

Radia Perlan är doktor i datavetenskap samt är en av få kvinnor som har en magisterexamen inom matematik från MIT (Massachusetts Institute of Technology). Hon är även författare till böckerna ”Interconnections” och ”Network Security”, två böcker som har haft mycket inflytande på IT- och techbranschen.  

 

  1. Ada Lovelace 

 Ada Lovelace är världens första datorprogrammerare. 

Hon är en brittisk matematiker som lade grunden till dagens sätt att programmera.  

Lovelace fick år 1833 i uppdrag att översätta dokument till uppfinnaren Charles Babbages så kallade ”analytiska motor” för lagring av information. Den brukar även kallas för en mekanisk dator – en slags pionjär till dagens dator.  

Men Lovelace valde att inte stanna där, utan såg potentialen hos motorn. Istället för att bara göra en översättning lade hon till flera anteckningar som senare faktiskt användes för att utveckla moderna datorer. Hon skapade algoritmer som idag utförs maskinellt, och anses därför vara den första programmeraren någonsin. 

Lovelace hann dock gå bort innan hon fick se att hennes kod användes, och hon fick inget offentligt erkännande under sin livstid.  

 

  1. Grace Hopper 

Grace Hopper var även hon en viktig person för dataprogrammeringsbranschen.  

Hopper lade grunden för ett flertal av de dataprogrammeringstermer som används än idag, som till exempel ordet bug. 

”Min dator buggar!” 

Du har säkert hört, eller använt själv, att man ofta säger att teknik ”buggar” när det är något som är problematiskt. Termen bug står nämligen för  

Under sin karriär uppfann och utvecklade Hopper den första kompilatorn, det vill säga ett datorprogram som användes för att översätta text till programmeringsspråk.  

Grace Hopper var även den som designade det maskinoberoende databehandlingsspråket Flow Matic – grunden till det vidareutvecklade programmeringsspråk som vi idag kallar för COBOL (Common Business-Oriented Language). Hon var även med och arbetade med den första kommersiella datorn i USA – UNIVAC I.  

Utöver att vara datavetare var Grace Hopper den första kvinnan någonsin som slutförde en doktorsexamen i matematik på Yale University. Senare fick hon titeln som amiral för den amerikanska marinkåren.  

 

  1. Mary Kenneth Keller 

Mary Kenneth Keller var nunna och den första kvinnan som någonsin doktorerat i datavetenskap.  

Trots att det fanns regler som endast tillät män att studera vid universitetet valde Keller att frångå dem och börja studera matematik och datorvetenskap. Det ledde till att hon till slut fick en doktorsexamen 1965. 

Keller är en viktig person i datorhistorien. Hon var med och utvecklade datorspråket BASIC (Beginners All-purpose Symbolic Instruction Code). Genom detta gjorde hon datorvetenskapen mycket mer lättillgänglig för befolkningen – däribland även kvinnorna.  

Under de tjugo sista åren av hennes arbetsliv var hon ordförande på den datavetenskapliga avdelningen vid Clarke College i Iowa. 

 

  1. Hady Lamarr 

Hedy Lamarr är en kvinna som har varit haft stor inverkan på dagens trådlösa teknologi.  

Hon är nämligen en av de personer som har varit med och utvecklat spridningsspektrum-tekniken. En teknologi som användes för att dölja radiosändningar – genom att låta signalen frekvent byta från en kanal till en annan i ett förutbestämt mönster. 

Denna teknik har legat till grund för CDMA (Code Division Multiple Access)mer känt som 2G eller 3G. Det har varit en mycket viktig grundbult för dagens trådlösa teknik, bland annawi-fi och Bluetooth. 

Från början var det tänkt att detta kommunikationssystem skulle användas i hemlighet för att bekämpa nazisterna under andra världskriget. Det var dock senare, under 1950-talet, som tekniken började användas inom den amerikanska militären. Då användes den för att i det dolda kunna kommunicera med torpeder på distans. 

Hedy Lamarr är dock mest känd för sina filmroller. Hon var en även en mycket populär skådespelare, som hade sitt genombrott under 1930- och 40-talet.  

 

  1. Laila Ohlgren 

Svenska Laila Ohlgren var en mycket viktig person för den tidiga utvecklingen av mobiltelefoni. Ohlgren skapade nämligen själva uppringningsknappen.  

Den dåliga täckningen förr gjorde ofta så att mobiltelefonen inte kunde hantera alla de siffror man slog i mobilnumret för att ringa någon. Mobiltelefonen tappade täckningen efter varje siffra. Ohlgrens tanke var då att skapa en möjlighet för mobilerna att lagra numret i telefonens minne, för att sedan påbörja samtalet när alla siffror var memorerade. Därav kom hon på idén med själva uppringningsknappen som vi använder idag.  

Ohlgren var även den första kvinnan någonsin som har fått det prestigefyllda ingenjörspriset Polhemspriset. 

Det här är som sagt endast ett axplock av de viktiga kvinnor som har gjort något för IT och teknik genom historien.  


Några andra viktiga kvinnor inom teknikhistorien som är värda att nämna är: 

  • Susan Kare – skapade den legendariska Apple-ikonen.  

  • Gladys West – gjorde matematiska beräkningar som lade grunden till dagens GPS. 

  • Marissa Mayer – utvecklade flera av deras viktiga nyckelprodukter för sökmotorer, som till exempel Google Maps och Gmail.   

 

Vi är tacksamma för allt vad de har gjort för dagens teknik. 

Nu blickar vi framåt och hoppas se många fler unga, kvinnliga stjärnor skapa historia inom IT och tech!  

Hur kan vi hjälpa dig med dina framgångar? Klicka här
Vad kul att du vill prata med oss. Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig.
Jag godkänner att Total Resurs sparar mina kontaktuppgifter, läs mer här.
Hittar du inte ditt drömjobb? Skicka in en spontanansökan här.
Jag godkänner att Total Resurs sparar mina kontaktuppgifter, läs mer här.
Ladda upp cv